Wednesday, August 13, 2014

Како се прави блог?

Лиценца Криејтив комонс

Како се прави блог? by Аида Петровска is licensed under a Creative Commons Наведи извор 4.0 Меѓународен License.


1. Креирајте бесплатна сметка на некоја од попознатите платформи. Изборот е ваш, а начинот на креирање е сличен .


 2. Регистрирајте се со вашите податоци.

3. Сега можете да почнете со блогирањето.
 4. Влегувате во својот блог.
5. Се уште немате ништо постирано, блогот е нов и треба да до уредите.
6. Именувајте го блогот и внесете ја вашата адреса.
7. Одете на страната за постирање.
8. Поставете содржини.
9. Задолжително ставете  го насловот на постот и почнете со пишување, редење  слики или комбинирано.
10. Одберете каков изглед   да има вашиот блог. Понудено ви е многу можности.

11. Направете  распоред  на додатоците кои ке го олеснат следењето на блогот како и информирањето за истиот.
 12. Одберете  еден од понудените изгледи, ако не  ви се допадне, во секое време можете да го смените.
12.а. Во напредното уредување  блогот го уредувате  по сопствен вкус. Понудени ви се опциите за уредување на се што содржи еден блог.
13. Линкувајте го блогот со социјалните мрежи да можат да го видат вашите пријатели и ученици.
Блогот е идеален за поттикнување на соработка, евидентирање, известување, за учење едни со други и едни од други, за негување на натпреварувачки дух и креативност,........7 comments:

 1. . Имаме пристап до многу бесплатни блог платформи од кои најпопуларни се: Blogger www.blogger.com, Wordpress www.wordpress.org, и www.wordpress.com, Tumblr www.tumblr.com, Medium www.medium.com....
  Сите се со многу актуелна платформа, многу едноставни за употреба, бесплатни и нудат многу можности за уредување.

  ReplyDelete
 2. Bravo koleske! Ova itekako mi bese potrebno!

  ReplyDelete
 3. Blagodaram,odlična idea da se pomogne na sekoj što ima želba,a ne znae kako da napravi blog.
  Jas lično dolgo go koristam blogger,zadovolna sum.

  ReplyDelete
 4. Od ovde naučiv da napravam blog i stanav blogger. Ti blagodaram Aida!

  ReplyDelete
 5. Od ovde naučiv da napravam blog i stanav blogger. Ti blagodaram Aida!

  ReplyDelete
 6. Od ovde naučiv da napravam blog i stanav blogger. Tj blagodaram Aida!

  ReplyDelete
 7. Мне было приятно работать с Бенджамином (кредитный специалист). Он был полностью откровенен в отношении затрат и финансовой целесообразности сделки. Фактически, когда я объяснил свою ситуацию, он посоветовал мне не рефинансировать, если текущие условия не улучшатся, даже если это будет стоить ему бизнеса. Когда он позже связался со мной по поводу более выгодной сделки, я ухватился за нее, потому что он заслужил мое доверие "Определенно заставило меня почувствовать уверенность в том, что я работаю с отличной кредитной компанией / великим деловым человеком, который знает себе цену в направлениях бизнеса. Я посоветую вам любой здесь, кто ищет какой-либо кредит, должен связаться с г-ном Бенджамином, потому что он и его компания помогли мне с ссудой по ставке 2%, что было очень впечатляюще. Я попросил г-на Бенджамина связаться с офисной электронной почтой по адресу .... 247officedept@gmail.com

  ReplyDelete