Friday, December 14, 2012

ОБУКА - ЕДИТИРАЊЕ НА СОДРЖИНИ ВО CONTENT MANAGEMENT СОФТВЕРОТ “PAYAK”


ЕДИТИРАЊЕ НА СОДРЖИНИ ВО CONTENT MANAGEMENT СОФТВЕРОТ “PAYAK”

Semos Multimedia

Што научивме:


- Како да се логирам?

- Како да уредувам содржини?

- Едитирање на HTML содржини,

- Едитирање на Новости,

- Едитирање на Наставен Кадар,

- Едитирање на Актуелности,

- Едитирање на Потсетник,

- Едитирање на За Нас,

- Едитирање на YouTube видеа,

- Едитирање на Photo Gallery,

- Едитирање на Video Gallery,

- Едитирање на Банери,

- Едитирање на Newsletter.Две важни информации кои ќе ви помогнат при користењето на  CMS Payak:
 

- CMS Payak е најдобро да се користи со Internet Explorer пребарувачот. 

- Доколку сте логирани на Payak-от, а повеќе од 15 мин. не сте извршиле никаква зачувана промена, системот ќе побара од вас повторно да се логирате. Затоа почесто зачувувајте го она што го работите ( со кликање на копчето SAVE, во менито горе десно), особено ако подолго време работите на еден текст. Со тоа ќе се осигирате дека промените што ги правите  ќе бидат сигурно зачувано.