Friday, December 14, 2012

ОБУКА - ЕДИТИРАЊЕ НА СОДРЖИНИ ВО CONTENT MANAGEMENT СОФТВЕРОТ “PAYAK”


ЕДИТИРАЊЕ НА СОДРЖИНИ ВО CONTENT MANAGEMENT СОФТВЕРОТ “PAYAK”

Semos Multimedia

Што научивме:


- Како да се логирам?

- Како да уредувам содржини?

- Едитирање на HTML содржини,

- Едитирање на Новости,

- Едитирање на Наставен Кадар,

- Едитирање на Актуелности,

- Едитирање на Потсетник,

- Едитирање на За Нас,

- Едитирање на YouTube видеа,

- Едитирање на Photo Gallery,

- Едитирање на Video Gallery,

- Едитирање на Банери,

- Едитирање на Newsletter.Две важни информации кои ќе ви помогнат при користењето на  CMS Payak:
 

- CMS Payak е најдобро да се користи со Internet Explorer пребарувачот. 

- Доколку сте логирани на Payak-от, а повеќе од 15 мин. не сте извршиле никаква зачувана промена, системот ќе побара од вас повторно да се логирате. Затоа почесто зачувувајте го она што го работите ( со кликање на копчето SAVE, во менито горе десно), особено ако подолго време работите на еден текст. Со тоа ќе се осигирате дека промените што ги правите  ќе бидат сигурно зачувано.

No comments:

Post a Comment